Norsk Økoturisme

Aktiv Fritid har valgt å ta vare på miljøet på best mulig måte. Og dette er vi svært opptatte og stolte av. Vi vektlegger bærekraftig drift og miljøvennlige tilbud.

Miljøsertifisert
Vi ble miljøsertifisert under Norsk Økoturisme i 2016 og er den første aktivitetsarrangøren på Østlandet som har denne krevende sertifiseringsordningen.
http://www.hanen.no/norsk-okoturisme

Aktiviteter
Våre aktiviteter er miljøvennlige. Aktivitetene tilpasses det allerede spennende området/naturen vi har på vårt eget sted, Base Camp på vakre Tjøme, med Færder Nasjonalpark som nærmeste nabo.

Base Camp
For å si det enkelt; alt som er på Base Camp er enten båret eller trillet inn i trillebår, vi har verken vei, strøm eller vann. Steiner er flyttet med spett og bygningene er satt opp uten noe bruk av maskiner eller annen motorisert ferdsel. Høsten 2016 fikk vi laget en vei helt bort som brukes av HC gjester og til frakting av utstyr.

Bakgrunn for valg av miljøsertifisering
Tilfredsstiller man kravene for Norsk Økoturisme, lever man også opp til internasjonale mål for økoturisme. Ønsker man å være blant de beste i verden på økoturisme og utnytte de markedsmulighetene dette kan gi, er første trinn å bli en godkjent økoturismebedrift.

Økoturisme konseptet skal ikke bare være et miljømerke (eller kvalitetsmerke), men et helhetlig konsept med fokus på vertskapsrollen, minneverdige opplevelser og miljøvennlige aktiviteter.