VIA FERRATA TJØME

Klatretur i Norges vakreste skjærgård!
Velkommen til Oslofjordens eneste Via Ferrata!

Via Ferrata Tjøme

Under 2 timer fra Oslo finner du Vestfolds eneste Via Ferrata rute. 

Det unike med vår Via Ferrata klatrerute er at vi ikke har satt en eneste jernbøyle i fjellet, her bruker vi mest mulig naturlige grep i fjellet. I tillegg lærer vi deg å rappellere!

Så bli med på en fantastisk Via Ferrata klatretur med 6 luftige rappelleringer, samtidig som dere nyter utsikten utover skjærgården i Færder Nasjonalpark. Våre gjester blir overasket over hvor bratt, utfordrende og luftig det er på Tjøme. Dere får oppleve, en ny spennende aktivitet som de fleste mestrer og mulig litt sommerfugler i magen. Vi avslutter med noen luftige svev i Zipline.

Vanskelighetsgrad – Via Ferrata Tjøme
Vi har laget en variert og spennende Via Ferrata klatrerute. Du kan velge å klatre med naturlige grep i fjellet eller gjøre det enklere ved å holde i vaieren. Det betyr at deltakere med ulike ferdigheter, kan klatre sammen. Om noen ønsker det, kan man stå over de mest utfordrende partiene og fortsette videre på neste del. De sprekeste kan velge ekstra krevende ruter underveis. OBS! For å klatre de mest krevende rutene må man ha fjellstøvler, fjellsko eller tilsvarende sko med stiv såle.

Se mer på www.viaferratanorge.no

Via Ferrata utstyr
Dere får låne alt sikkerhetsutstyr og vi gir dere full opplæring i rappellering og klatreteknikken. Du gjerne ta med eget utstyr. Da trenger du hjelm, sele, prusik, rappellåtter, karabin, godkjent Via Ferrata falldemper.

Vi bruker doble 10,5 mm rappelleringstau.

Praktisk info
Tid:
4 timer

Vekt: 40 – 120 kg. Via Ferrata falldempere er ikke godkjent for personer under 40 kg. Så det er svært viktig at barnet veier 40 kg eller mere.

Aldersgrense: 14 år (barn fra 12 år/40 kg kan delta i følge med en voksen klatrer).

Sted: Base Camp Sjøbusand 62

Parkering: Scandic Havna Hotel Havnaveien 50, 3145 Tjøme.
Dere bør beregne 12 – 15 minutter på å gå bort til Base Camp.
Dette er Norges korteste anmarsj til en Via Ferrata rute!

Pris:
Kr 790,- p.p.
Små grupper kr 6.000,- (1 – 7 p som ønsker egen tid/guide)

Ta gjerne med en liten sekk til drikke og mat. 

Kan jeg klatre ruta på egenhånd?
Ja, meld dere på en av våre fellesturer. Bli med på gjennomgang av rappellering og klatreteknikken. Så fort vi ser at dere mestrer teknikkene, så lar vi dere klatre i eget tempo. Alle våre rappelltau henger ute og instruktøren vil være tilgjengelig ved behov.

Ruta vår er bygd på Berits private eiendom (uten noe økonomisk støtte fra det offentlige). Det er en stor investering å bygge / vedlikeholde anlegget. Så vi må ta betalt av alle gjester som ønsker å klatre i vår Via Ferrata. Flere av de andre rutene i Norge er bygd i utmark med økonomisk støtte fra Innovasjon Norge. Det kan være årsaken til at de fritt kan benyttes.