KLATRING OG KAJAKK

Her kan du fylle helgen med aktiviteter og opplevelser i skjærgården. Introkurs i kajakk og full opplæring i rappellering og Via Ferrata klatring.

Via Ferrata klatretur på lørdag, og kajakk introkurs med våttkort på søndag!

Sett av helgen til magiske opplevelser! Med klatring den ene dagen, og padling den andre, så får du det beste vi har å by på i skjærgården!

Via Ferrata klatretur lørdag kl.14.00 – 18.00
Via Ferrata Tjøme har laget en variert og spennende klatrerute som består av lange og luftige rappelleringer, balansering, klatring på svaberg, i stiger, traversering og lett klyving opp langs kløfter. Underveis vil man kunne velge ekstra utfordrende partier. Vi er stolte av å kunne si at vi ikke har en eneste jernbøyle i fjellet. Da vi har i størst mulig grad benyttet oss av naturlige grep og steg i fjellet og etablert ruta i vårt aktivitetsområde på Base Camp. Utsikten utover skjærgården i Færder Nasjonalpark er fantastisk.

Via Ferrata ruta består av flere deler med ulik vanskelighetsgrad. Deltakerne kan underveis velge hvor mange luftige rappeller og deler av ruta de vil klatre. Aktiviteten passer for alle voksne i normal fysisk form. Ungdom fra 14 år kan delta hvis de har med seg en voksen som deltar på klatreturen.

Vektgrense: 40 – 120 kg Alle EU-godkjente Via Ferrata-slynger/falldempere har en minstevekt fra 40 kg. Personer under 40 kg kan derfor ikke delta på denne aktiviteten. Maksimal personvekt 120 kg.

Vi gir full opplæring både i rappellering og Via Ferrata teknikken. Du kan avslutte turen med noen turer med herlig Zipline.

Prisen inkluderer alt utstyr man trenger til turen.

Praktisk info:
Du tar med en liten ryggsekk med drikke, litt mat, snacks, ekstra jakke etc. Kle deg etter været og har du fjellstøvler (eller fjellsko) med stiv såle er det en stor fordel. Brede, myke såler er ikke så egnet til klatring.

Kajakk tur søndag kl.10.00 – 14.00
Introkurset leveres av kajakkpadling.no og oppfyller kravene fra Norges Padleforbund, og du blir registrert med Våttkort Hav etter gjennomført kurs.

Vi gir deg et utvidet Introduksjonskurs på 4 timer, hvor målet er at du føler deg trygg i kajakken. Du vil lære padleteknikk, egenredning og kameratredning. Det legges også opp til en padletur til en av øyene i skjærgården.

Kurset inkluderer kajakk, åre, spruttrekk og vest. Du tar selv med klær for å holde deg varm i kajakken, og skift når du kommer på land.

Kajakkpadling.no har meget dyktige instruktører, og de gleder seg til å dele sin kompetanse slik at du får en fin start på padlelivet ditt.

Kurssted er på stranda ved Scandic Havna hotel på Tjøme.
Turen planlegges alltid ut fra vær og deltakernes behov.

Velkommen til en flott dag på vannet!

Praktisk info:
Du tar med personlig utstyr: Vindtett jakke, sandaler/crocs, hodeplagg/caps, varme klær (inkl. skift), vanntette poser, solbriller, solkrem, vannflaske, evt. badetøy.

Tips til overnatting
Scandic Havna Hotell tilbyr overnatting i både rom, hytter og flotte leiligheter, og ligger i umiddelbar nærhet til Aktiv Fritid. Ta kontakt med de for priser og tilgjengelighet.

Engø Gård hotell og restaurant er et nydelig sted kun 6 km fra oss.

Hengekøyepark hos Aktiv Fritid.

Bobiler kan parkeres på Verdens Ende Camping, kun 3 km fra Aktiv Fritid.

Ønsker dere å benytte dere av allemannsretten er det fint å slå opp telt eller hengekøyer på Malurtodden, som ligger kun 500 meter fra Aktiv Fritid. Stedet er åpent for alle, og kan ikke reserveres.

kajakkpadling.no Brøtsø Skjærgården